Två härliga dygn för Stefan Löfven

Jag ska aldrig mera uttrycka mig tvärsäkert med drag av besserwisserhet. Igår bagatelliserade jag ropen inifrån Liberalerna på Birgitta Ohlsson som partiledare. Det var innan jag sett och hört Birgitta Ohlsson i Aktuellt, där hon i direktsändning utmanar Jan Björklund. Utan tillstymmelse av Jante berättar hon varför hon i dagens politiska klimat skulle vara bättre för Liberalerna än Jan Björklund. Trots mitt ansenliga antal år som bevakare av inrikespolitik har jag nog inte sett något liknande. Det var uppfriskande.

Antingen har Birgitta Ohlsson sonderat och kommit fram till att hon har ett tillräckligt starkt stöd för att ta över. Eller också blir konsekvenserna av  framträdandet i Aktuellt bara oordning i Liberalerna och i hela den spröda Alliansen. Och att motståndarna kan säga: En röst på Bigitta Ohlsson är en röst på Stefan Löfven. För Birgitta Ohlsson sa inte bara att hon vill bli partiledare. Hon sa också sagt att hon kan tänka sig att sätta sig i en S-regering utan att hela Alliansen är med.

Det har varit en bra vecka för Stefan Löfven. Två dygn efter krisen i Moderaterna utbryter Liberalernas ledarkamp. Utan att röra ett finger kan Löfven sätta sig på första parkett och se på när Alliansen imploderar.

2 reaktioner till “Två härliga dygn för Stefan Löfven”

  1. Riktigt Margit, Vi har alldeler för mycket av halvt motvilliga ledare som motas fram av interna kotterier, istället för att vinna stöd genom att stå för ambirtionen med tal och offentlig debatt , de som inte kan vinna internt, kan inte heller vinna bland folket!

  2. Maken till en naiv Liberal är svårt att hitta!

    Mer av samma politik så kör vi över avgrunden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − tre =