Sprickor på alla håll och kanter

Vad håller de på med i Alliansen? Inte nog med att sprickorna mellan de fyra partierna får Alliansen att rämna. Nu spricker det inom partierna också. Idag, dagen efter dramatiken i Moderaterna kring Anna Kinberg Batra, kom det ett öppet krav på Jan Björklunds avgång. Nu lär Björklund sitta säker i sadeln. Det är närmast rutin i Liberalerna inför partiets Landsmöten att Birgitta Ohlsson lanseras som ny partiledare. Björklund har skakat av sig sin främste konkurrent förr.

Det mesta ser mörkare ut för Moderaterna och Anna Kinberg Batra. Utvecklingen för det som varit Sveriges näst största parti är också avgörande för Alliansens framtid. Anna Kinberg Batras sköra position som partiledare och utförsåkningen för Moderaterna får väljarna att tvivla på att Alliansen har en ledare och att de fyra borgerliga partierna utgör ett regeringsalternativ.

I det här turbulenta läget är det svårtolkat varför det kommer öppna krav på Björklunds avgång. Ett drygt år före valet när väljarna ska ta ställning till om de har förtroende för att Alliansen kan hålla ihop och styra Sverige.

En kommentar till “Sprickor på alla håll och kanter”

  1. Splittring gynnar bara en!
    Vår fullständigt oduglige Statsminister…

    Det finns nog bara ett alternativ med någon trovärdighet!

    Jimmie vore en prydnad för vårt land,
    istället för hataren/splittraren Löfvén!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + 3 =