Stefan Löfven kallar till sig Nalin Pekgul

Stefan Löfven förbereder sig inför sitt framträdande i Järva på söndag genom att kalla till sig Nalin Pekgul, före detta riksdagsledamot och välkänd socialdemokratisk debattör. Löfven ville höra Pekguls syn på utvecklingen i förorter som Tensta där Nalin Pekgul själv bott i många år.

Under samtalet med statsministern redogjorde Nalin Pekgul för det hon vet om så kallat hedersförtryck, som råder i vissa förorter. Hon talade om kvinnors ställning och hur man kan förhindra att ungdomar hamnar i kriminalitet. Pekgul varnade också för att ge statligt stöd till organisationer som bjuder in både homofober och antisemiter.

Nalin Pekgul var en av de första politiker som började tala offentligt om hedersförtryck och kvinnors situation i flera förorter. Hon ingår i den nyligen tillsatta Trygghetskommissionen, som leds av Fredrik Reinfeldt och som dragits igång av branschorganisationen Svensk Försäkring.

12 reaktioner till “Stefan Löfven kallar till sig Nalin Pekgul”

  1. Jo, för det är privata försäkringsbolag som står bakom den, de har ingen vilja att ta pk-hänsyn då kostar för mycket.
   Sedan återstår väl att se om F Reinfeldt mest blir en dyrköpt skyltdocka, men ett säkert köp för kontakter inom makten är han säkert.

  2. Håller med. Det va Reinfeldt som svek oss väljare. Utan hans övergrepp på det svenska samhället hade vi haft total koll på läget.

 1. Betyder detta att Stefan Löfven inte lyssnat tills nu? Är det först nu han frågar om något som alla vet sedan länge?

 2. Löfven är antingen ett skämt eller så fattar han väldigt långsamt. Skäms Löfven för hur Pekgul bemötts. Skäms och åter skäms.

 3. Löfven är en gåta och försöker ta billiga poäng genom Nalins kunskap. Ledarskapet från Löfvens sida bortom räddning.

 4. Bra. En viktig sak i ett anständigt samhälle är att utgå från det att det bästa förhärskat hos människor tills man blivit överbevisad om motsatsen. Rasister utgår från att alla icke-svenskar per definition är ondskefulla. Det är skillnaden.

 5. Nja, Nalin Pekul är nog ingen frälsare men hon har naturligtvis kunskap om förorternas problem med ”heders”-problematiken. S är det enda parti utöver V som har en agenda för integration. F. Reinfeldt blir bra som ledare för arbetet i gruppen. Varför avgick han? Jo, han upptäkte att han var ganska ensam inom Alliansen att vilja jobba med integration.

 6. Bra! Finns fler Stefan borde lyssna på, Sara Mohammad, Gulan Avci, Zeliah Dagli, tex. En person som Rosanna Dimarca borde ifrågasättas för sin stigmatisering av dessa kvinnor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 8 =