Om Margit

Att få skriva var min drivkraft, när jag blev journalist på 80-talet. Sedan dess har jag skaffat mig en bred erfarenhet både som skrivande journalist på Svenska Dagbladet och Göteborgsposten. Och som programledare för Studio 1 och reporter på Sveriges Radio. De senaste nio åren verkade jag som Aktuellts inrikespolitiska kommentator, en roll som förutsätter en analytisk och kommunikativ förmåga.

Jag är van vid hetluft och direktsändningar. Som SVT-medarbetare har jag medverkat i SVT Forum, där jag fått rutin på att leda samtal och moderera debatter. På samma sätt har jag otaliga gånger stått på en scen i Almedalen och gjort utfrågningar och lett debatter.

Mitt specialområde är inrikespolitik. Men jag intresserad av samhället i ett brett perspektiv och är van vid att snabbt sätta mig in i ett ämne. Under en period av mitt yrkesliv var jag frilans och hade bland annat uppdrag som moderator kring vitt skiftande områden. Från standardisering till jämställhet och återvinning.

Efter så många år i branschen känner jag mig avspänd på en scen och jag tycker mig ha förmågan att förmedla den känslan till andra som medverkar.