Löfven får problem med miljöpartisterna om terrorbekämpning

I de förestående samtalen mellan regeringen och oppositionen kommer Stefan Löfven att få större problem med Miljöpartiet än de politiska motståndarna på strängare lagar i kampen mot terrorism. Miljöpartiets utrymme för kompromisser i hjärtefrågor har knappt någon krympmån kvar. Efter det som gräsrötter uppfattar som sveket i flyktingpolitiken och försäljningen av Vattenfalls brunkolsverksamhet handlar det den här gången om mänskliga rättigheter och personlig integritet.

För inte så länge sedan stod miljöpartisterna med på barrikaderna i det dramatiska förspelet till FRA-lagens tillkomst. Nu hånas och kritiseras Gustav Fridolins utspel om fotboja på människor som befinner sig i Sverige olagligt. Grön Ungdoms språkrör, Mårten Roslund, befarar att hans parti är på väg mot ett sluttande plan. Partisekreteraren Amanda Lind försvarade tappert och med båda fötterna på jorden förslaget i Aktuellt. Men skadan för Miljöpartiet är antagligen redan skedd.

Miljöpartiet har gjort avbön för sina gamla och idealistiska visioner. Idag är miljöpartisterna realistiska visionärer, som Isabella Lövin brukar säga. Kompromissen är det nya gröna. Det har fått väljarna att lämna Miljöpartiet i lämmeltåg.

Frågan är hur mycket mer realism de resterande gröna väljarna tål innan de på allvar börjar fundera över varför de ska rösta på Miljöpartiet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 12 =